Ekologisk mat & gemensamma årstidsfester
Förskolan har ett eget kök med personal utbildad inom hygien och kök. Maten tillagas alltid av ekologiska råvaror. Under skördesäsongen kommer en stor del av råvarorna från vår egen trädgård. Barnen får hjälpa till att duka, ta undan och plocka grönsaker ur landet. Där uppmanas de till social interaktion och samspel att gemensamt samarbeta och vara delaktiga för och få förståelse för vart maten kommer ifrån som vi får på vår tallrik.
På gemensamma arbetsdagar och årstidsfester samlas barn, personal och vårdnadshavare och möts i social gemenskap. Där får barn öva social praktik där barn lär sig av varandra, få studera hur vuxna gör och samspelar med varandra då de är förebilder för barnen. Genom scaffolding metoden, det vill säga att vuxna hjälper barnet där det behövs och allt eftersom barnet lär sig mer får barnet större ansvarsområden. Detta leder till att de sedan blir självständiga individer i samhället med demokratiska värderingar.
